Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Industrijska zona “CRNAJA”

indzonaa

ИДУСТРИЈСКА ЗОНА ЦРНАЈА

Површина/локација: Укупна површина пословне зоне је 32 ха. Подручје зоне налази се у мјесту Црнаја удаљеном од Српца 5 км. Кроз саму зону пролази локални пут Црнаја – Ножичко који уједно представља и излаз на аутопут Бања Лука – Добој. Зона је удаљена 500м од магистралног пута М14.1 Дервента – Србац – Нова Топола. Удаљеност зоне од аутопута Е661 (Бања Лука – Градишка) је 20км, док је удаљеност од аутопута Е70 (Загреб – Београд) је 35км. Удаљеност зоне од међународног граничног прелаза Градишка је 30км (граница БИХ са ЕУ). Аеродром Маховљани је од зоне удаљен 30км, а аеродром Загреб 170км.

 

aa

Путна мрежа: Асфалт у дужини од 600 м кроз зону, макадам у дужини од 320 м.

Електрична енергија: Надземни 20кВ далековод у близини зоне. У зони је изграђена трафостаница која задовољава захтјеве корисника индустријске зоне (630 кВА).

Водоводни систем: Кроз зону пролази градска водоводна мрежа. Систем за водоснабдијевање је профила 160 мм.

Канализациони систем: У зони није изграђена јавна градска канализација, него је предвиђена изградња локалних уређаја за пречишћавање технолошких вода.

Јавна расвјета: У дужини од 300m.

Телекомуникације: Телекомуникацијске инсталације, интернет (ADSL).

Планови:Индустријска зона је обухваћена регулационим планом „Допуна регулационог плана Индустријска зона Црнаја“ (2010).

crnaja