Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови пројекти донијеће Колектору већу стабилност у пословању

Нови пројекти донијеће Колектору већу стабилност у пословању

Фирма “Колектор ЦЦЛ”, пословна јединица Србац, има у припреми нове пројекте и јасну визију будућег рада и поред одређених потешкоћа узрокованим глобалним дешавањима које неће пореметити пословање овог привредног субјекта, закључак је са данашњег састанка руководства фирме, на челу са директором Предрагом Зорићем и начелника општине Србац Млађана Драгосављевића и његових сарадника.

Ова фирма која послује у саставу словеначке компаније “Колектор”, дјелује у индустријској зони Црнаја од јула 2018. године и тренутно запошљава 180 радника, међу којима је један број запослених из пословне јединице у Клашницама.

Приликом данашњег обиласка производне хале од стране представника Општинске управе, разговарано је са руководством фирме о производном процесу и наредним активностима.

Борис Петровић, вођа програма Магнетика, рекао је да тренутно имају стагнацију са бројем наруџби и потешкоће да запосле све људе које су планирали, али не брину за будуће планове.

“До тога су довели неки разлози из процеса продаје, на које нисмо могли утицати због глобалних збивања и који су нас довели у тежу ситуацију него раније, али не бринемо јер имамо доста пројеката које радимо са новим и постојећим купцима. У наредном периоду наши инжењери радиће на развоју тих пројеката из којих ће сигурно доћи нове наруџбе које ће поправити тренутну ситуацију”, рекао је Петровић.

Тржиште на које пласирају своје производе су углавном земље Европске Уније, уз један број купаца из Азије.

“Међу најважнијим купцима је “Hella” за коју радимо трансформатор за “battery management”, за потребе електричних аутомобила, као и “Sick” и друге компаније за које радимо доста сензора које уграђују у своје готове производе”, рекао је Петровић.

Он се захвалио начелнику и његовом тиму на посјети, уз жељу да и даље наставе уску сарадњу са локалном заједницом.

“Имали смо добру сарадњу у протеклом периоду и свака посјета начелника и његовог тима за нас је подстрек да сарадњу проширимо на виши ниво у односу на раније године. Подршка у свим активностима је била обострана и вјерујем да ће тако остати и у будућности”, рекао је Петровић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство што је имао прилику да поново посјети овај колектив и упозна се са производњом.

“Још једном сам се увјерио у висок ниво технолошке опремљености и одличне услове за рад а разгледао сам и неке нове машине које ће унаприједити процес производње и ову фирму сигурно још боље позиционирати на свјетском тржишту. Драго ми је што се, и поред одређених потешкоћа које су их задесиле у раду, исплаћују редовна примања за раднике и чини све како би се осјећали угодно и мотивисано. Надам се да ће новим пројектима испунити зацртане планове и да ће доћи до нових запошљавања када се за то створе претпоставке”, рекао је начелник Драгосављевић.

У посјети фирми “Колектор CCL” био је и начелник од‌јељења за привреду, пољопривреду и друштвене д‌јелатности Марко Михољчић.