Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Састанак са србачким пољопривредницима на тему програма Владе Мађарске за додјелу бесповратних средстава

Састанак са србачким пољопривредницима на тему програма Владе Мађарске за додјелу бесповратних средстава

Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац обавјештава заинтересоване пољопривредне произвођаче са подручја србачке општине да ће у петак 19. августа у 14 часова у новој скупштинској сали бити одржан информативни састанак на тему упознавања са првим програмом Владе Мађарске за додјелу бесповратних средстава за набавку нове пољопривредне механизације.

У склопу програма, од 1. септембра ће бити расписан позив који се односи на субвенционисање приликом куповине прикључака, опреме и алата за пољопривреду. Максималан износ субвенције је 70 одсто од тржишне цијене производа за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра.

Реализацију првог програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској спроводи Фондација за одрживи развој Републике Српске “Progressus”.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске, Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.