Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Завршено асфалтирање регионалног пута Србац-Прњавор, укупно 40 километара нових путева у Српцу

Завршено асфалтирање регионалног пута Србац-Прњавор, укупно 40 километара нових путева у Српцу

Грађевинско предузеће “МГ Минд” из Мркоњић Града окончало је радове на реконструкцији регионалног пута од Српца до Прњавора.

Ради се о пројекту чији је инвеститор Јавно предузеће “Путеви Републике Српске” а изводио се у оквиру пројекта санације регионалног пута Србац-Прњавор-Теслић чија је укупна дужина 82,9 километара, од чега је пут кроз србачку општину дуг око 20 километара. Вриједност инвестиције је 26 милиона KМ са ПДВ-ом.

На овој дионици извршена је санација клизишта, ископ путних јарака, крпљење ударних рупа, скидање хабајућег дијела постојећег и пресвлачење новим асфалтом, те постављање саобраћајне сигнализације.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство реализацијом ове инвестиције која је од великог значаја за нашу општину.

„Радови су изведени јако квалитетно што ће омогућити бољу фреквенцију саобраћаја кроз нашу општину али и бољу саобраћајну повезаност са окружењем“, рекао је начелник Драгосављевић.

Ово је један од пројеката санације путне инфраструктуре у србачкој општини који су реализовани ове године. Од априла до септембра реконструисано је и асфалтирано око 20 километара локалних путева, а рачунајући и регионални пут до Прњавора, нови асфалт је положен на око 40 километара путева који пролазе кроз нашу општину.

Више о пројектима санације локалних путева можете прочитати ОВДЈЕ.