Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Званично почели радови на изградњи новог објекта за Фудбалски клуб Слога

Званично почели радови на изградњи новог објекта за Фудбалски клуб Слога

Фудбалски клуб Слога из Српца након пет деценија добиће модеран спортски објекат који ће располагати са новим свлачионицама, рестораном на првом спрату и другим просторијама које ће бити изграђене по најсавременијим стандардима.

Почетак радова обиљежен је на данас на градском стадиону у Српцу у присуству највиших званичника Фудбалског савеза БиХ и Републике Српске, Општине Србац, Народне скупштине РС, руководства и управног одбора клуба, играча клуба, чланица ЖФK Слога и полазника Слогине школе фудбала.

Међу њима су били предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ Вицо Зељковић, предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка Милош Бркић, предсједник ФK Слога и Општинског фудбалског савеза Србац, Бранко Граховац, делегат у скупштини Фудбалског савеза РС и потпредсједник Општинског фудбалског савеза Србац Јелена Школник, начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника општине Владимир Гужвић, народни посланик Огњен Жмирић и други званичници.

Радови на изградњи коштаће око 400 хиљада KМ, од чега ће 300 хиљада издвојити Фудбалски савез БиХ а остатак ће се обезбиједити из других извора финансирања.

Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског савеза БиХ и Републике Српске, изразио је задовољство што је данас у Српцу озваничио почетак изградње објекта који ће служити за понос Српцу али и цијелој регији.

“У фази смо реализације многих пројеката а ово је један од њих и изузетно ми је драго што смо успјели доћи до средстава уз изузетну вољу и ангажованост предсједника Слоге Бранка Граховца са којим смо обавили доста разговора на ову тему. Потрудићемо се да се динамика изградње одвија по плану и да идуће године достојанствено озваничимо завршетак радова”, рекао је Зељковић.

Предсједник ФK Слога и Општинског фудбалског савеза Србац, Бранко Граховац, подсјетио је да је уговор о првој фази изградње објекта потписан 9. септембра са власником грађевинске фирме “Браћа Мићић” из Модриче, Радом Мићићем, а цијена ове фазе радова, која ће се изводити до кровне конструкције, износи 120.340 KМ. Укупна површина објекта износи 385 квадратних метара.

“Радови се настављају сутра или прекосутра, чим се стабилизују временске прилике и у првој фази трајаће два мјесеца када би објекат требао бити прекривен. Након тога ће бити настављени на прољеће. Објекат ће заиста бити лијеп и модеран а пројекат је урадио млади србачки архитекта Александар Kомадина који је већ постао познат и у међународним оквирима”, истакао је Граховац и додао да ће кровну конструкцију на новом објекту радити грађевинска фирма ”Мали грађевинар” из Српца.

Он је подсјетио да се идеја о изградњи новог објекта Слоге родила још прије 15 година и додао да су ранији предсједници клубова покушавали пронаћи начин да обезбиједе средства за ову инвестицију, али нису у томе успјевали.

“И поред тога су учинили велику ствар јер су одржали клуб и његов играчки кадар и омогућили да Слога и данас игра важну улогу у Другој лиги запад. Велику помоћ добили смо од Милоша Бркића, предсједника Подручног фудбалског савеза Градишка који је од самог почетка подржавао ову идеју, као и од начелника општине Млађана Драгосављевића који је помогао да се обезбиједи сва потребна документација, те министра финансија Зоре Видовић која је увијек била уз клуб и пружала нам помоћ у обнови инфраструктуре”, нагласио је Граховац.

Захвалност је упутио и управном одбору клуба који је у протеклом периоду донио многе важне одлуке за добробит њиховог колектива, секретару Жељки Бабићу који је у клубу присутан већ четири деценије и Јелени Школник, потпредсједнику Општинског фудбалског савеза Србац, за коју је рекао да је једина жена која обавља функцију делегата у скупштини Фудбалског савеза Републике Српске.

Граховац додаје да радови највјероватније не би уопште ни почели да није било српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, који је такође дао подршку овом пројекту и заложио се да се идеја спроведе у дјело.

“Недавно је одржана сједница Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ на којој се расправљало само о двије тачке, а то су пријатељска утакмица између Русије и БиХ и одобравање средстава Слоги за изградњу новог објекта, што је велика ствар. Захваљујем се Вици Зељковићу на разумијевању јер без његове помоћи данас не би било могуће кренути са овом инвестицијом”, нагласио је Граховац.

Према његовим ријечима, нове свлачионице ће уз рефлекторе, који су постављени на помоћном игралишту, створити квалитетне услове за фудбалски развој будућих генерација.

“Садашње свлачионице које су изграђене прије пет деценија одрадиле су оно што су требале и кроз њих су прошла велика фудбалска имена. Рефлектори који су недавно постављени допринијеће да сва србачка дјеца могу тренирати на стадиону Слоге и добију термине. Важно је да Слога ствара не само сјајне фудбалере. већ и добре људе, да нас сједињује и подиже наше моралне способности на највиши ниво”, нагласио је Граховац.

Милош Бркић, предсједник Подручног фудбалског савеза Градишка, рекао је да је везан за Србац у многим аспектима, а посебно у фудбалском погледу, јер је био члан Слоге пуне четири и по године.

“У протеклом периоду са Бранком Граховцем и Вицом Зељковићем уложио сам огроман труд да Слога добије овај објекат и то је прави показатељ да се води рачуна о нашем Подручном фудбалском савезу који у значајној мјери обнавља инфраструктуру на својим стадионима. Надам се да се на томе неће стати и да ће бити још оваквих пројеката”, рекао је Бркић.