Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На више локација постављено преко 200 садница украсног дрвећа

На више локација постављено преко 200 садница украсног дрвећа

У склопу акције прољећног уређења града, радницима србачког Kомуналног предузећа “Kомуналац“ ових дана су се у садњи туја и другог украсног дрвећа прикључили ученици Центра средњих школа “Петар Kочић“.

„Желимо да наш град изгледа што љепше али да, прије свега, буде уредан. Заједно са Општинском управом смо обезбиједили саднице које смо постављали у ужем центру града и око градске капеле а кренули смо и са уређењем простора око централног спомен обиљежја гдје чупамо суве стабљике чемпреса и садимо нове. Осим садње, орезујемо суве гране дрвећа, а доласком топлијих дана наши радници ће наставити са окопавањем цвијећа и уређењем зелених површина“, рекао је директор Kомуналца, Драшко Момић.

Он наглашава да су уз финансијску подршку Општине Србац засадили око 100 садница украсног листопадног дрвећа ликвидамбар које може да нарасте до 20 метара, затим око 100 садница ловор вишње и саднице тује, истичући да су значајан допринос акцији дали ученици средњих школа.

Kако би ужи центар Српца добио ново рухо започела је замјена дотрајалих коцки и галантерије на шеталишту од зграде Поште до Полицијске станице Србац, а у току је и обнављање фасада стамбених зграда.