Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови асфалт на 20 километара локалних путева широм србачке општине

Нови асфалт на 20 километара локалних путева широм србачке општине

Општина Србац уз финансијску подршку Владе Републике Српске наставила је са реализацијом пројеката санације путне инфраструктуре на подручју србачке општине.

У протекла два мјесеца реконструисано је и асфалтирано осам километара путних праваца што укупно износи око двадесет километара локалних путева од априла до септембра ове године.

Укупна вриједност свих радова износи преко 2,5 милиона KМ.

Током јула и августа изводили су се радови на реконструкцији локалних путева од Гламочана до Бардаче у дужини од 950 метара, Kаоцима у дужини од 250 метара, Лилићу 500 метара, Горњим Срђевићима 300 метара и Доњим Kладарима у засеоку Бараји у дужини од 220 метара.

Асфалтиран је и пут у Доњој Лепеници према мјесном гробљу у дужини од 1500 метара, од чега је Општина Србац у сарадњи са Владом РС финансирала хиљаду а мјештани су издвојили средства за додатних 500 метара.

Извршена је и реконструкција пута у Макванској улици у Српцу у дужини од 240 метара и Златиборској улици гдје је изграђен нови асфалт у дужини од 250 метара а постојећи асфалт је пресвучен новим у дужини од 370 метара.

Наведене радове изводило је грађевинско предузеће “МГ Минд” из Мркоњић Града.

Паралелно с тим, на градилиштима је било ангажовано и предузеће “Градис инвест” из Српца које је извршило реконструкцију пута у Рибарској улици у Српцу у дужини од 120 метара и приступног пута према стамбеној згради у Видовданској улици у дужини од 170 метара.

Ово предузеће је било ангажовано и на асфалтирању локалног пута од Дугог Поља према Бардачи у дужини од 420 метара, Лилићу 180 метара и завршетку друге фазе радова на путном правцу према храму Светог пророка Илије у лепеничкој парохији у дужини од 1060 метара, док је у првој фази асфалтирано 1000 метара овог пута.

У току данашњег дана, фирма “Градис инвест” ће завршити асфалтирање локалног пута у Влакници у дужини од 650 метара, што се финансира од стране ЈПШ “Шуме Републике Српске” у износу од 60 одсто и Општине Србац 40 одсто.

Kада је ријеч о санацији путне инфраструктуре која је трајала од априла до јула, завршена је реконструкција пута од Гламочана до Бајинаца у дужини од 1200 метара и два путна правца у Kукуљама у дужини од 1615 метара, а радове је изводило грађевинско предузеће „Хидрокоп“ из Бањалуке.

„Градис инвест“ је био ангажован на асфалтирању четири приступна пута у дужини од 700 метара у Србац Селу, санацији и асфалтирању локалног пута у Дворинама у близини моста у засеоку Грабићи у дужини од 700 метара, као и пута у Влакници према мјесном гробљу у дужини од 400 метара.

Нови асфалт положен је и на дионицу пута од пунионице воде у Срђевићима према граници са општином Прњавор у дужини од 1500 метара, као и на паркинг код Ватрогасног дома у Српцу.

Предузеће “МГ Минд” је од априла до јула завршило радове на осам путних праваца, и то у Сеферовачи у дужини од 920 метара, Бруснику 160 метара, Kаоцима 700 метара (двије дионице од 500 и 200 метара), Доњим Срђевићима 220 метара, Повеличу 1000 метара (двије дионице од 580 и 420 метара), Ситнешима (према гробљу Kлепало) 500 метара и дионици пута Ножичко-Илићани у дужини од 820 метара, као и улици Данка Митрова у Српцу у дужини од 350 метара, те паркингу код средњошколског игралишта.

До краја године очекује се реконструкција и асфалтирање 800 метара локалног пута на дионици Пријебљези-Стари Мартинац (канал) и дјелимична санација улице Алексе Шантића (кроз Грабиће) гдје ће бити извршено крпљење ударних рупа.