Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављена коначна ранг листа пројеката или дијела пројеката саобраћајне инфраструктуре за суфинансирање

Објављена коначна ранг листа пројеката или дијела пројеката саобраћајне инфраструктуре за суфинансирање

Начелник општине Млађан Драгосављевић објавио је данас коначну листу пројеката или дијела пројеката који ће се суфинансирати у 2024. години.

На јавни позив су се могле пријавити искључиво мјесне заједнице са подручја општине Србац или грађевински одбори формирани одлуком савјета мјесне заједнице, а јавни позив је трајао од 20. марта до 5. априла.

Према коначној ранг листи, одобрено је 15 пројеката или дијела пројеката у укупној вриједности од 1,3 милиона КМ, који се односе на саобраћајну инфраструктуру – санацију и модернизацију локалне путне мреже на подручју општине Србац, а дио средстава биће суфинансиран од стране подносилаца пројеката,

Одобрени су пројекти: Асфалтирање локалног пута Смајинци, Асфалтирање локалног пута Гламочани-Горњи Кладари-Тукови, Асфалтирање локалног пута-засеок Дворине, Асфалтирање пута у Ситнешима-засеок Бела ружа, Асфалтирање локалног пута у Мјесној заједници Бајинци-засеок Горњани, Асфалтирање пута кроз засеок Михајловић у Ножичком, Асфалтирање дијела улице Вука Караџића у Српцу, Асфалтирање пута у засеоку Ћосићи у Повеличу, Асфалтирање и изградња пропусних канала дијела улице Бранка Ћопића у Српцу, Изградња пута у Мјесној заједници Разбој Љевчански-засеок Поповић, Извођење грађевинских радова и асфалтирање улице Мотајичког одреда-крак, Асфалтирање пута у засеоку Ријека у Каоцима, Изградња пута у Мјесној заједници Разбој Љевчански-крак Микић, Асфалтирање пута у Влакници и Асфалтирање локалног пута у насељу Сунце ка Водоводу у Српцу.

Подносиоци захтјева су дужни да Општинској управи, путем службеног протокола, у року од седам дана од дана ове објаве, а најкасније до понедјељка, 29. априла до 15 часова, доставе доказ о обезбијеђеном учешћу грађана у укупном износу који је наведен у поднесеном захтјеву за реализацију пројекта. 

Доказом о обезбијеђеном учешћу грађана сматра се банковни извод са рачуна једног од чланова подносиоца захтјева, то јест, мјесне заједнице, односно грађевинског одбора за реализацију пројекта, а може се доставити у Центру за пружање услуга грађанима у згради Општинске управе у Српцу, на шалтеру број 1.

Начелник општине ће са свим корисницима средстава који испуне услов закључити уговор којим ће се регулисати међусобна права и обавезе. 

Уколико подносиоци захтјева доказе о финансијском учешћу не доставе на начин или у роковима, средства за суфинансирање реализације ових пројеката ће се утрошити за суфинансирање реализације наредних пројеката у складу са утврђеном прелиминарном ранг листом пројеката.

Одлуку о утврђивању коначне ранг листе пројеката или дијела пројеката за суфинансирање у 2024. години можете погледати ОВДЈЕ.