Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одобрена средства за изградњу спортског центра у Срђевићима

Одобрена средства за изградњу спортског центра у Срђевићима

Пројекат изградње спортско-рекреативно-терапијског центра у Горњим Срђевићима одобрен је за реализацију у склопу пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” кога реализује Савез општина и градова Републике Српске уз подршку Владе Швајцарске и УНДП-а БиХ, потврдио је начелник општине Млађан Драгосављевић на фебруарској сједници Скупштине општине Србац.

Ради се о центру који ће располагати са тереном за одбојку, столовима за стони тенис, дјечијим игралиштем, стазом за терапијско јахање и мултифункционалном надстрешницом.

“Србац је једна од четири локалне заједнице у БиХ, и то двије у Републици Српској и двије у Федерацији БиХ, којој су одобрена грантовска средства за реализацију пројеката које су кандидовале мјесне заједнице. Укупно је конкурисало двадесет локалних заједница, а пројекат општине Србац оцијењен је као најбољи са остварених 97,5 одсто постављених критеријума”, рекао је начелник Драгосављевић.

Додаје да ће вриједност радова на изградњи мултифункционалног центра износити 45 хиљада KМ, од чега су грантовска средства 24 хиљаде KМ, властито учешће мјештана је шест хиљада KМ а остало ће финансирати Општина Србац.

Ово је један од пројеката који је усвојен прошле године на форуму грађана у Срђевићима и кандидован за добијање гранта од стране донатора.

Форуми грађана у општини Србац се одржавају по новој методологији за унапређење рада мјесних заједница и показали су велику заинтересованост мјештана за локални развој.

Грађани су на до сада одржаним форумима имали могућност да гласају за пет најважнијих пројеката који су означени као приоритети у њиховим мјесним заједницама, након чега је утврђена ранг листа. Формиране су радне групе за њихову реализацију и намјера је да ови приједлози буду уврштени у стратешке планове.

Србац је једна од 11 јединица локалне самоуправе у Републици Српској које су укључене у пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ”.