Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Потписан уговор о завршетку радова на изградњи новог вртића

Потписан уговор о завршетку радова на изградњи новог вртића

Начелник општине Млађан Драгосављевић и директор фирме „Ехта-Р“ из Дервенте Драгољуб Ћустић потписали су данас уговор о завршетку изградње и опремања новог објекта дјечијег вртића у Српцу.

За другу фазу извођења радова биће издвојено 1.230.000 KМ а средства ће обезбиједити Влада Републике Српске. У првој фази изградње уложено је око 850 хиљада KМ тако да ће радови у коначници износити преко два милиона KМ.

Наставак радова очекује се за десетак дана а уговорени рок је осам мјесеци.

„Доста посла смо данас уговорили а ради се о изради фасаде, постављању столарије, увођењу електро и водо инсталација и других радова. Ради се о озбиљној фирми и не сумњам да ће квалитет и рокови бити испоштовани“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он изражава жаљење што се радови нису одвијали два мјесеца јер је један од понуђача уложио жалбу, која је на крају одбачена, али су морали у овом случају испоштовати све процедуре у складу са Законом о јавним набавкама.

„Нисмо могли ући у наставак изградње јер смо чекали да прођу жалбени рокови а то је утицало да изгубимо два драгоцјена мјесеца и до сада смо могли урадити велики дио посла. Вјерујем ипак да ћемо прије надолазеће зиме успјети завршити добар дио радова“, истакао је начелник Драгосављевић.

Директор фирме „Ехта-Р“, Драгољуб Ћустић, изразио је жељу да у Српцу и регији буде још више оваквих пројеката који ће допринијети побољшању наталитета.

„Надам се да ће се на овим просторима рађати више дјеце и да ће бити што више оваквих објеката. Очекујем да већ у идућој школској години малишани бораве у новим просторијама вртића а трудићемо се да обавимо добар дио послова већ у овој години. Kада све завршимо, доћи ћемо да заједно са дјецом подијелимо радост и пожелимо им дуг живот и добро здравље“, рекао је Ћустић.

Нови вртић гради се на површини од 1687 квадратних метара и моћи ће примити око 200 дјеце. Имаће много боље услове за игру и образовање у односу на садашњи вртић а располагаће са новим играоницама, зеленим површинама, кухињом и другим садржајима. У плану је и изградња паркинга и новог приступног пута.