Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Предавање за србачке пољопривреднике о кориштењу апликације AgroLIFE и подацима са метео станица у петак 10. фебруара

Предавање за србачке пољопривреднике о кориштењу апликације AgroLIFE и подацима са метео станица у петак 10. фебруара

Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности позива све пољопривредне произвођаче са подручја општине Србац да у петак, 10. фебруара у 12 часова, у сали Скупштине општине, присуствују предавању везано за кориштење апликације AgroLIFE и кориштење података са метео станица.

У склопу пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“, који је подржан кроз Програм развојног партнерства (develoPPP.de) Немачког савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), а који спроводе Немачка развојна сарадња (ГИЗ), TeleGroup и НАЛЕД, Општини Србац су недавно дониране четири најсавременије метео станице које прате параметре од значаја за пољопривредну производњу.

Метео станице су почетком јануара пуштене у рад и налазе се у Лилићу, Црнаји, Ситнешима и Коровима.

Метео станице су у стању да прикупљају податке о микроклиматским условима у реалном времену, као што су подаци о температури и влажности ваздуха и земљишта, количини падавина, влажности листа, сунчевој радијацији, јачини вјетра и слично али и да предвиђају појаву болести и штеточина за велики број пољопривредних култура.

Подаци са метео станица доступни су свим закупцима државног пољопривредног земљишта али и власницима приватних пољопривредних газдинстава са територије oпштине Србац, без обзира на то да ли су закупци или концесионари.

Такође, пољопривредници могу користити апликацију за вођење сопствене производње, односно за вођење књиге поља у електронској верзији.

Податке са метео станица могуће је користити кроз AgroLIFE дигиталну платформу за управљање пољопривредном производњом. Потребно је да скинете мобилну апликацију са google продавнице и почнете да управљате својом пољопривредном производњом путем овог дигиталног асистента.

Подаци са метео станица такође су доступни и путем следеће web странице – farmer.agrolife.world а линк за ову страницу постављен је и на званичној интернет страници општине Србац. Да бисте путем ове странице приступили подацима са метео станица за општину Србац потребно је да користите сљедеће приступне податке:

Корисничко име: Srbac
Шифра: meteo

За више информација о пројекту, AgroLIFE апликацији и метео станицама потребно је обратити се Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Општине Србац.

Контакт телефон:051/740-001, локал 130.