Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Признања за Општину Србац, Перутнину Птуј и Колектор на избору најуспјешнијих у привреди Републике Српске

Признања за Општину Србац, Перутнину Птуј и Колектор на избору најуспјешнијих у привреди Републике Српске

На синоћној манифестацији “Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2023. годину“, која је одржана у Банском двору у Бањалуци, Општина Србац је добила признање за највишу оцјену испуњености критеријума у оквиру BFC SEE програма.

Признање је примио начелник општине Млађан Драгосављевић а уручила га је министар финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић. Манифестацији је присуствовао и начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Општина Србац испунила је захтјеве регионалног стандарда BFC SEE и стекла статус општине са повољним пословним окружењем са остварених 87.33 од максималних 100 поена чиме је стекла право право на коришћење назива „Повољно пословно окружење – Business Friendly Municipality“ и право коришћења и истицања заштићеног знака сертификације до 2026. године.

Сертификат BFC SEE, између осталог, потврђује стабилно и предвидиво пословно окружење и идентификује општину која нуди најбоље услове за улагање и има највећи потенцијал за развој што је веома значајно за привреду и инвеститоре који желе да се преселе или прошире своје пословање.

Међу привредним субјектима који су синоћ добили признање је и Перутнина Птуј Србац која је заузела треће мјесто у категорији најуспјешнијих великих привредних друштава у Републици Српској у прошлој години. На првом мјесту је предузеће Млијекопродукт из Kозарске дубице а на другом Pass d.o.o. из Бијељине.

Признање за дигитализацију производних процеса додијељено је компанији Kолектор ЦЦЛ д.о.о. Лакташи, у чијем саставу дјелује и пословна јединица Србац, а исто признање припало је и Фарми Арсенић.

Признања за жене које руководе успјешним привредним друштвима добиле су Јелена Милинчић, Графомарк д.о.о. Лакташи, Јована Тулумовић, МИ Тулумовић д.о.о. Лакташи и Љиљана Вукелић, Приједорчанка а.д.

Најуспјешније средње привредно друштво је Младегс Пак д.о.о. Прњавор. На другом мјесту је МИП д.о.о. Приједор, а на трећем Еко Бокс д.о.о. Сребреница.

Признање за најуспјешнија мала производно-привредна друштва добили су Antecna d.o.o. Бања Лука, Wischt d.o.o. Добој, Пољопром д.о.о. Источна Илиџа, G&S Traders d.o.o. Бијељина и Kodiak Hem d.o.o. из Требиња.

Mahle Electric Drives Bosnia d.o.o. Лакташи и Iskra Tela L d.o.o. Лакташи награђени су за реализацију значајних инвестиција и допринос у области запошљавања у прошлој години.

Kомпанијама М:тел а.д. Бања Лука и Елас д.о.о. Бања Лука додијељено је признање за допринос развоју корпоративне друштвене одговорности у 2023. години.

Kомпаније Алумина д.о.о. Зворник, ЕФТ-Рудник и Термоелектрана Станари д.о.о. Станари и Спортек д.о.о. Kотор Варош награђене су као највећи извозници производа високог степена финализације у 2023. години.

У категорији за препознатљив квалитет и развој домаћих производа, додијељене су награде привредним друштвима за производе, односно линије производа, који су се истакли својим квалитетом.

Награђени су Steco centar d.o.o. Бијељина за линију производа монтажне куће, Оптима група д.о.о. Бања Лука за линију призвода премиум уља, Colorit d.o.o. Бања Лука за топлотно-фасадне системе, Агродестил д.о.о. Лакташи за линију воћних ракија и ПЗ Kлековача за линију производа од интегралних житарица.

За унапређење дуално организованог образовања признање је добило предузеће Тикт Мануфактура д.о.о. из Градишке, док је посебно признање за највећи пласман кредита у привреду додијељено Новој банци а.д. из Бање Луке.

Признање за допринос привредном развоју неразвијених општина додијељено је предузећу Петропројект д.о.о. Братунац, док је посебно признање из области туризма припало Апарт хотелу Златни јавор, Јахорина и Outdoor resort, Пецка.