Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Школа у Разбоју Љевчанском прикључена на градски водовод

Школа у Разбоју Љевчанском прикључена на градски водовод

Подручна школа „Доситеј Обрадовић“ из Разбоја Љевчанског од јуче је прикључена на водоводну мрежу чиме је омогућено да 35 ђака са наставним особљем има доступну питку воду из градског водовода.

Ради се о пројекту кога је финансирала Влада Републике Српске у сарадњи са Општином Србац, а у склопу којег је прошле године изграђен главни вод у дужини од 1250 метара и омогућено прикључење на водоводну мрежу за најмање 32 домаћинства из Разбоја Љевчанског.

Вриједност радова на прикључењу школе износи 4825 KМ а укупна инвестиција изградње главног вода износила је 80 хиљада KМ. Радове је изводило Kомунално предузеће „Водовод“ из Српца.

Директорица школе, Силвана Секулић, каже да ће овај пројекат много значити за њихову школу која је до сада користила воду уз помоћ хидрофора.

„До сада смо воду црпили из бунара а сада смо коначно прикључени на градски водовод. Нашу школу редовно похађа 35 ђака али је тренутно присутно око 46 дјеце јер имамо групу од 11 полазника која похађају предшколски програм“, рекла је Секулић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Разбој Љевчански, Јордан Kуваља, који је иницирао ове активности, захвалио се Влади Републике Српске, Општини Србац и Водоводу што су реализовали још један пројекат руралног уређења њиховог села.

„Радови на прикључењу су квалитетно урађени у дужини од 130 метара чиме је школа од јуче званично добила градску воду. На градски водовод је још раније прикључен и новоизграђени друштвени дом, што је такође велика ствар а уједно су створени услови за наставак ширења водоводне мреже у селу“, рекао је Kуваља.

Један дио Разбоја Љевчанског 2002. године прикључен је на градски водовод, а овим пројектом створене су претпоставке да сви мјештани у наредном периоду добију питку воду из градског водовода.