Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kреиран туристички производ општине Србац: У понуди двије цјелодневне туре кроз нашу општину

Kреиран туристички производ општине Србац: У понуди двије цјелодневне туре кроз нашу општину

Туристичка организација општине Србац креирала је туристички производ који се нашао у програму посјете туриста бањалучко-приједорској регији а обухваћене су најатрактивније локације за обилазак на подручју србачке општине.

Ради се о USAID пројекту Развоја одрживог туризма у БиХ који се реализује у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске.

Радисава Шушчевић, директорица Туристичке организације општине Србац, рекла је да је туристички производ општине Србац израђен по такозваном „Hub and Spokes“ моделу а посјетиоцима су понуђене двије цјелодневне туре на релацији од Бањалуке до Српца.

“Првом туром предвиђен је долазак из Бањалуке у Србац око 10.30 часова након чега се одлази у посјету манастиру Осовица до 12 часова а од 12.30 организоваће се получасовна шетња кроз градско подручје Српца. Од 13.30 до 18 часова предвиђена је посјета етно селу “Kруг љубави” у Ножичком гдје ће се организовати традиционални ручак уз разгледање и обилазак воћњака и могућност вожње бицикла у природи, дружења уз базен, кино на отвореном или музику уживо. Повратак у Бањалуку очекује се око 19 часова а посјетиоцима ће опционо бити понуђена вечера и преноћиште у Српцу”, рекла је Шушчевић.

Друга цјелодневна тура предвиђа долазак у Србац око 10 часова након чега ће се организовати получасовна шетња градом.

“Туристи потом одлазе у Етно камп “Платане” у Горњој Лепеници гдје ће боравити од 11 до 14 часова уз рекреативне активности, пјешачку туру Мотајицом и ручак. Од 14.30 до 16 часова организује се одлазак у Бардачу гдје је планирано купање у базенима, рекреација, вожња језером и вечера. Туристима ће бити понуђено и пецање на језеру уз претходну најаву. Повратак у Бањалуку се очекује око 20.10 часова а једна од опција ће такође бити да преноће у Српцу”, истакла је Шушчевић.

Она каже да ће понуда бити пласирана туристичким агенцијама, што је веома значајно, имајући у виду да је повећан број авионских линија ка различитим европским градовима и број страних туриста који долазе у нашу земљу на неколико дана.

“Наши туристички потенцијали су заиста велики али још увијек нису довољно искориштени и овим производом очекујемо да ћемо бити препознатљиви у региону и понудити туристима различите садржаје који ће омогућити задовољење њихових туристичких и вјерских потреба”, рекла је Шушчевић.

Израда туристичког производа општине Србац била је једна од главних тема радионице која је у фебруару ове године одржана у згради Општинске управе у Српцу у присуству представника Општине Србац, на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем,Туристичке организације Републике Српске, Привредне коморе РС, Туристичке организације општине Србац, власника етно села и представника угоститељских објеката са туристичким потенцијалом.

Kомплетан програм посјете туриста бањалучко-приједорској регији, израђен по „Hub and Spokes“ моделу, можете погледати ОВДЈЕ, програм посјете сарајевској регији ОВДЈЕ а мостарској регији ОВДЈЕ.