Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јавни позив у оквиру мјере подршке старт-ап предузећима у пољопривредно-прехрамбеном сектору

Јавни позив у оквиру мјере подршке старт-ап предузећима у пољопривредно-прехрамбеном сектору

У оквиру пројекта EU4AGRI-Recovery и EU4BusinessRecovery које финансирају Европска унија и Савезна Република Њемачка, у понедјељак, 19. децембра 2022. године, објављен је Јавни позив за додјелу бесповратних средстава у сврху подршке старт-ап компанијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини.

Kроз овај Јавни позив, Европска унија ће омогућити развој предузетничких идеја, кроз свеобухватни пакет техничке и финансијске подршке. На јавни позив могу се пријавити физичка лица, самостални предузетници, обрти и предузећа која су регистрована мање од годину дана.

Kо се може пријавити на овај Јавни позив?

На овај Јавни позив моћи ће се пријавити физичка лица, те самостални предузетници/ обрти, и предузећа који су регистровани мање од годину дана прије објаве овог Јавног позива и баве се прерадом пољопривредних производа и/или примарном пољопривредном производњом у БиХ. У оквиру овог Јавног позива на располагању су 1,3 милиона KМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 KМ до 80.000 KМ.

Крајњи рок за пријаву је 17. фебруар 2023. године, до 15 часова.

Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава https://javnipoziv.undp.ba/ који је обезбиједио EU4AGRI пројекат. Достављање пријава у било којем другом формату (e-mail, пошта, факс и слично) није прихватљиво, те пријаве достављене на тај начин неће бити узете у разматрање. Инструкције за кориштење онлајн платформе можете пронаћи на: javnipoziv.undp.ba. Сви заинтересовани могу приступити Јавном позиву путем официјелне странице пројекта, www.eu4agri.ba.

Промоција Јавног позива ће се радити путем друштвених мрежа и кроз реализацију инфосесија у неколико градова у БиХ. Мјеста и термини одржавања ових инфосесија, ће бити објављени на официјелној страници пројекта, www.eu4agri.ba.

Kако се пријавити на јавни позив?

Прочитајте документ Смјернице за подносиоце пријава ОВДЈЕ у којем се налазе све информације о критеријумима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве, а на истој страници можете преузети и пратећу документацију за пријаву на јавни позив.

Додатна питања у вези овог позива могу се доставити путем формулара за питања на страници https://javnipoziv.undp.ba/ у периоду од 26.12.2022. до 10.02.2023. године, до 15 часова. На сва питања која стигну прије или послије наведеног рока неће се одговарати.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *