Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У реконструкцију водопривредних објеката у Српцу уложено 6.920.291 KМ

У реконструкцију водопривредних објеката у Српцу уложено 6.920.291 KМ

На подручју општине Србац до сада је уложено 6.920.291 KМ са ПДВ-ом за реконструкцију водопривредних објеката, подаци су Јавне установе Воде Српске.

Најзначајнији послови који су реализовани на подручју Српца су реконструкција врбаско-савског насипа, реконструкција пумпне станице “Повелич” и чишћење ободних канала ријеке Саве у оквиру пројекта “Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској”.

Извршени су и одређени радови хитне интервенције на ријеци Повелич ради заштите од поплава.

Финансијска средства за инвестиционе радове на подручју Српца обезбиједила је Влада Српске путем кредита од Европске инвестиционе банке, а дио радова финансиран је и од кредитних средства Свјетске банке и буџетских средстава.

У сектору вода на подручју Српца је пројекат “Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској /из кредита Европске инвестиционе банке/, замјена мањих мостова, Горња Иња чија је вриједност 111.304 KМ са ПДВ-ом, те додатно главно чишћење ободних канала ријеке Саве од 3.359.762 KМ са ПДВ-ом.

У Повелич пумпну станицу уложено је 1.351.318 KМ са ПДВ-ом, а у поправке насипа на десној обали ријеке Саве, мањих оштећења, насипа на десној обали ријеке Саве, већих оштећења, насипа на десној обали ријеке Саве, те за уклањање војних бункера 1.988.246 KМ са ПДВ-ом.

Мјера финансирана путем кредита Свјетске банке је реконструкција руралне инфраструктуре од 108.532 KМ са ПДВ-ом, а средствима Вода Српске финансирана је рампа на одбрамбеном насипу Србац од 1.127 KМ са ПДВ-ом, саопштено је из Јавне установе Воде Српске.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *