Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Подршка малим и средњим предузећима за улагање у енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије

Подршка малим и средњим предузећима за улагање у енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије

У оквиру пројекта Зелени економски развој (ГЕД) отворен је Јавни позив за додјелу бесповратних финансијских средстава малим и средњим предузећима за спровођење мјера енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Рок за подношење пријава је 12. август 2022. године до 17 часова.

Циљ пројекта ГЕД је успостављање одрживог система управљања енергијом/енергетског менаџмента у Републици Српској/БиХ у циљу смањења емисије штетних гасова, унапређење енергетске ефикасности јавних објеката и система јавне расвјете и реинвестирање остварених финансијских уштеда.

Циљ јавног позива је пружање подршке за најмање 18 малих и средњих предузећа за улагање у енергетску ефикасност и технологије обновљивих извора енергије, за 10 малих и средњих предузећа за спровођење детаљних енергетских аудита и за три мала и средња предузећа за увођење система управљања енергијом.

На јавни позив могу се пријавити мала и средња предузећа која имају до 250 запослених и која су регистрована најмање двије године прије објаве овог јавног позива.

Детаљније информација доступне су ОВДЈЕ.

Замољавају се апликанти из Републике Српске да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *