Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Расписан позив за додјелу грантова иновативним идејама – на располагању 480.000 евра

Расписан позив за додјелу грантова иновативним идејама – на располагању 480.000 евра

Привредни субјекти из Босне и Херцеговине и Шведске са иновативним пословним идејама, производима или услугама које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ, имају прилику добити грантове из Challenge фонда у оквиру првог позива за пријаву апликација који је отворен од 12. октобра 2022.године.

За потенцијалне апликанте на располагању је буџет чији је индикативни износ око 480.000 евра а рок за достављање апликација је сриједа, 23. новембар 2022. године, до 16 часова.

За потенцијалне кориснике из категорије стартапа, који су регистровани најмање шест мјесеци, а најдуже двије године, предвиђен је максимални износ гранта до 10.000 евра, док је за кориснике из категорије зрелих привредних субјеката до 250 запослених, који послују двије године и више, максималан износ грант средстава до 30.000 евра.

Апликанти су обавезни обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта. Период имплементације пројекта не може трајати краће од три мјесеца и дуже од 12 мјесеци.

Могућност пријављивања на јавни позив проводи се искључиво путем онлајн аплицирања на електронски систем за аплицирање и евалуацију (eMSAE) који се налази на интернет страници www.c2c.ba, гдје је доступан и Водич за апликанте, који је саставни дио Апликативног пакета. Апликације које буду достављене путем поште (штампана форма), путем факса или на неки други начин, неће бити узете у разматрање, нити ће бити предмет оцјењивања.

У циљу детаљнијег информисања потенцијалних апликаната, планирана је организација инфо сесија, чији термини ће бити објављени на пројектној интернет страници.

Пројекат Challenge to Change 3.0 је трогодишњи пројекат укупне вриједности 3 милиона евра који финансира Шведска. Пројекат имплементира Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА у партнерству са Агенцијом за развој предузећа Еда. Партнер у пројекту је и Регион Остерготланд, Источна Шведска.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *