Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нови позив у оквиру пројекта EU4AGRI – За произвођаче хране на располагању 2 милиона KМ

Нови позив у оквиру пројекта EU4AGRI – За произвођаче хране на располагању 2 милиона KМ

У оквиру пројекта EU4AGRI, који финансира Европска унија, расписаће се нови јавни позив вриједан 2 милиона KМ за подршку инвестицијама у прераду и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа.

Јавни позив ће бити објављен 20. априла 2023. године и трајаће до 20. јуна 2023. године.

На јавни позив ће се моћи пријавити обрти, предузетници, задруге и предузећа, микро, мала и средња предузећа, те сви пројекти који се искључиво односе на производњу производа за људску прехрану а у склопу сектора: прерада воћа, прерада гљива, љекобиља, зачинског биља, винарства и прерада маслина, прерада поврћа, прерада млијека, прерада меса, прерада јаја, прерада и конзервирање риба и прерада житарица, наводи се из програма EU4AGRI.

“Подносиоци пријава ће моћи поднијети само једну пријаву на овај јавни позив, те за пројекте дефинисане овим јавним позивом искључиво самостално”, додаје се.

Исти подносиоци пријава ће бити подржани кроз мјере подршке Пројеката до три пута, узимајући у обзир све јавне позиве који ће бити објављени од стране Пројеката (од 2020. до 2024. године).

Средства подршке по једној пријави ће износити од 30.000 KМ до 350.000 KМ и моћи ће се користити само за финансирање прихватљивих трошкова (наведени износи не укључују ПДВ).

Максималан износ тражене финансијске подршке неће моћи бити већи од 70% прихода оствареног у 2021. години или максимално 350.000 KМ. Суфинансирање ће морати бити новчано, те се учешће неке друге врсте неће узимати у обзир.

Више информација о објави Јавног позива потражите на Фејсбук страници EU4AGRI пројекта.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *