Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ReLOaD2 објавио регионални јавни позив за организације цивилног друштва

ReLOaD2 објавио регионални јавни позив за организације цивилног друштва

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2), иницијатива Европске уније и Развојног програма Уједињених нација (UNDP), објавио је први регионални јавни позив организацијама цивилног друштва (ОЦД) за подношење пројектних приједлога.

Позив је отворен за пројектне приједлоге који су усклађени са сљедећим тематским подручјима: волонтирање младих, ангажман унутар и међу заједницама, регионална сарадња младих и размјена, те мобилност младих.

Пројектни приједлози требају нагласити активности заједнице, изградњу капацитета младих жена и мушкараца, подизање свијести, размјену искустава, неформално образовање и обуку кроз сљедећа приоритетна подручја:

  • Сарадња и мобилност младих кроз културне, спортске и рекреацијске активности и догађаје,
  • Сарадња младих и ангажман заједнице,
  • Ангажман младих и акције волонтирања везане уз заштиту околиша и зелену агенду,
  • Развој вјештина младих и економско оснаживање младих.

Kључни међусекторски елементи обухватају социјалну кохезију, равноправност полова, заштиту околиша и људска права.

Позив представља прилику за ОЦД са Западног Балкана, односно Албаније, Босне и Херцеговине, Kосова, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије да сарађују и осмишљавају пројекте за оснаживање младих и развој њихових вјештина, ангажман младих и волонтирање кроз размјену и међузаједнице ангажман у регији западног Балкана.

Укупан буџет регионалног јавног позива је 240.000 евра, а сваки одобрени пројекат добиће средства у распону од 30 хиљада до 60 хиљада евра. ОЦД се подстичу да укључе начела различитости и родне равноправности у своје пројектне приједлоге.

Заинтересоване ОЦД могу учествовати у позиву с два пројектна приједлога – као главна организација у једном и као партнерска организација у другом.

Позив завршава 11. септембра 2023. године. ОЦД требају предати испуњене пријаве, заједно са свом потребном документацијом, путем e-maila на BARegionalPublicCall@undp.onmicrosoft.com. Пријаве пристигле након рока неће се разматрати.

Додатна подршка заинтересованим организацијама, ће бити пружена путем информативних сесија (дана отворених врата) у онлајн формату путем Zooma на сљедеће датуме:

Осим тога, организације цивилног друштва могу послати све упите у вези с регионалним јавним позивом на BARegionalPublicCall@undp.onmicrosoft.com, с предметом e-maila: “Питање – ReLOaD2 регионални јавни позив за организације цивилног друштва”. Сви упити морају се послати до 5. септембра 2023. године, а одговори ће бити достављени у року од три радна дана.

Додатни детаљи се налазе у документу “Упуте за пријаву”, доступном на линку. За више информација о ReLOaD2 програму посјетите линк и пратите налоге на друштвеним мрежама: Фејсбук и Инстаграм.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *