Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Објављен jавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2023. години

Објављен jавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2023. години

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2023. години.

Укупан износ подстицајних средстава која се додјељују привредним субјектима износи 14.500.000 КМ с циљем подршке реализацији инвестиционих пројеката у 2023. години.

Поступак додјеле подстицаја за директна улагања, односно за подршку реализације инвестиционих пројеката привредних субјеката проводи се у складу са Законом о подстицајима у Привреди Републике Српске и Уредбом о поступку додјеле подстицаја за директна улагања.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, односно набавку нове или коришћене опреме која није старија од осам година, те развој и иновацију које реализују привредни субјекти.

Средства су намијењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из сљедећих области: индустрија текстила, одјеће и обуће, индустријска прерада дрвета (прерада дрвета и производа од дрвета, а односи се искључиво на привредне субјекте који су произвођачи финалних и полуфиналних производа од дрвета и производња намјештаја), метална и електро индустрија, индустрија гуме и пластике, папирна и графичка индустрија, производња хемикалија и хемијских производа, производња основних фармацеутских производа и фармацеутских препарата, индустрија грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала.

Према степену реализације, пројекат може бити пројекат у току реализације, који подразумијева да су пројектне активности почеле, али нису завршене до дана подношења пријаве на јавни позив, те нови пројекат, који подразумијева да пројектне активности нису почеле до дана подношења пријаве на јавни позив.

Степен реализације пројектних активности утврђује се на основу финансијске реализације дијела пројекта.

Привредни субјект на јавни позив може доставити само један пројекат.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања.

Сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Пријаве са потребном документацијом се шаљу поштом на адресу Министарство привреде и предузетништва, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука уз напомену: “Комисија за спровођење поступка додјеле подстицаја за директна улагања – НЕ ОТВАРАТИ”.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *