Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отворен нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке увођењу стандарда и цертификацији у пољопривредно-прехрамбеној производњи

У оквиру пројекта ЕУ4АГРИ, који финансира Европска унија, објављен је Јавни позив за дођелу бесповратних средстава за мјеру подршке увођењу стандарда и цертификацији у пољопривредно-прехрамбеној производњи.

Kроз овај јавни позив Европска унија ће подржати пословне субјекте у пољопривредно-прехрамбеном сектору да уведу одређене стандарде у своје пословање или изврше цертификацију својих производа, услуга и производних процеса. Циљ овог јавног позива је јачање пољопривредно-прехрамбене индустрије, унапређења квалитете, хигијене, сљедивости и сигурности хране, повећања конкурентности и олакшавања приступа тржиштима.

Kо се може пријавити на овај јавни позив?

На овај јавни позив моћи ће се пријавити микро, мала и средња предузећа, обрти/предузетници и задруге које се баве производњом, прерадом или производњом и прерадом пољопривредних производа за људску исхрану, те удружења која окупљају произвођаче/прерађиваче за њихову групну цертификацију.

У оквиру овог јавног позива на располагању је 1 милион KМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 5.000 KМ до 50.000 KМ. Обавезно финансијско учешће подносиоца пријаве износи 30% укупне вриједности прихватљивих трошкова пројекта.

Пријаве се могу поднијети од 01. аугуста 2022. године, а крајњи рок за пријаву је 02. септембар 2022. године, до 17:00 сати.

Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава http://javnipoziv.undp.ba/ који је обезбиједио ЕУ4АГРИ пројекат. Достављање пријава у било којем другом формату (е-маил, пошта, фаx и сл.) није прихватљиво и пријаве достављене на тај начин неће бити узете у разматрање.

Више о јавном позиву прочитајте у смјерницама за подносиоце пријава у којем се налазе све информације о критеријима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве. Сви заинтересирани могу приступити јавном позиву путем официјелне wеб странице пројекта, eu4agri.ba .

Прва онлине ИНФО сесија бит ће одржана у понеђељак, 01. аугуста у 14:00 сати, путем Фацебоок странице ЕУ4АГРИ.

Поред тога, у наредном временском периоду бит ће организован низ инфо сесија у шест (6) градова БиХ, Сарајево, Мостар, Бања Лука, Бихаћ, Брчко и Добој, те информације о тачном термину и мјесту одржавања истих, бит ће објављене путем wеб странице eu4agri.ba .

Додатна питања у вези овог позива могу се доставити путем формулара за питања на wеб страници пројекта http://eu4agri.ba/postavi-pitanje у периоду од 01.08. до 22.08.2022. године. На сва питања која стигну прије или послије наведеног рока неће се одговарати.

Више информација о овом јавном позиву, као и документацију за преузимање можете пронаћи на еу4агри.ба.

ЕУ4АГРИ је четверогодишњи (2020-2024) пројекат Европске уније вриједан 20.25 милиона еура чији је циљ модернизација пољопривредно-прехрамбеног сектора у Босни и Херцеговини. Пројекат проводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ и Чешка развојна агенција (ЦзДА).

Изворни чланак (латиница), погледај…

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *