Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јавни позив за унапређење индустријске ресурсне ефикасности и циркуларних ланаца вриједности у пољопривредно-прехрамбеном сектору

У оквиру пројекта EU4AGRI-Recovery који финансира Европска унија, у четвртак, 1. септембра 2022. године, објављен је Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама за унапређење индустријске ресурсне ефикасности и циркуларних ланаца вриједности у пољопривредно-прехрамбеном сектору.

Kроз овај позив, Европска унија ће подржати пољопривредно-прехрамбене пословне субјекте који желе да своје пословање усмјере на ресурсно ефикасну и чистију производњу путем зелених, дигиталних и циркуларних пословних модела, с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси.

Kо се може пријавити на овај Јавни позив?

На овај Јавни позив могу се пријавити обрти, самостални предузетници, задруге и микро, мала и средња предузећа која се баве прерадом пољопривредних производа или примарном пољопривредном производњом, те која су регистрована најкасније једну годину прије објаве овог Јавног позива.

У оквиру овог Јавног позива на располагању су 2,8 милиона KМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 KМ до 80.000 KМ. Обавезно финансијско учешће подносиоца пријаве износи 15% укупне вриједности прихватљивих трошкова пројекта.

Јавни позив је објављен 1. септембра 2022. године, те се пријаве могу поднијети од 13. септембра 2022. године, а крајњи рок за пријаву је 14. октобар 2022. године, до 17 часова.

Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава https://javnipoziv.undp.ba/ који је обезбиједио EU4AGRI пројекат. Достављање пријава у било којем другом формату (e-mail, пошта, факс и слично) није прихватљиво, те пријаве достављене на тај начин неће бити узете у разматрање.

Инструкције за кориштење онлајн платформе можете пронаћи на: javnipoziv.undp.ba.

Сви заинтересовани могу приступити Јавном позиву путем официјелне wеб странице пројекта, www.eu4agri.ba.

Промоција Јавног позива ће се радити путем друштвених мрежа и кроз реализацију инфосесија у неколико градова у БиХ. Мјеста и термини одржавања ових инфосесија, ће бити објављени на официјелној страници пројекта, www.eu4agri.ba.

Прва онлајн ИНФО сесија биће одржана у петак, 9. септембра у 11 часова путем Фацебоок странице EU4AGRI

Додатна питања у вези овог позива могу се доставити путем формулара за питања на wеб страници пројекта https://eu4agri.ba/postavi-pitanje у периоду од 12.09. до 7.10.2022. године, до 16 часова. На сва питања која стигну прије или послије наведеног рока неће се одговарати.

Kорак 1: Kако се пријавити на јавни позив?

Прочитајте документ Смјернице за подносиоце пријава у којем се налазе све информације о критеријумима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве.

Kорак 2: Пратећа документација за пријаву на јавни позив може се преузети ОВДЈЕ.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *